Isä heitti haasteen, että pitäisi tehdä jotain hyvää syötävää kotona löytyvistä aineksista. Hintsusti oli tavaraa kaapissa, mutta mieleen pilkahti pöydällä lojuneet banaanit. Ikinä en ole niistä tehnyt mitään, joten jännityksellä yhdistin sen omenapiirakan pohjan kanssa. Ja tällainen ohje siitä syntyi:

Banaanipiirakka

  • 150 g voita
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • n. ½ tl kardemummaa
  • 2 banaania
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myöhemmin sekaan yksi kananmuna.
  2. Sekoita joukkoon jauhoseos (vehnäjauho+leivinjauhe+kardemumma).
  3. Painele taikina voideltuun vuokaan. Lisää päälle 2 siivutettua banaania tai maun mukaan enemmän.
  4. Paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia niin, että pinnasta tulee kauniin ruskea.

Pakko sanoa, että hyvää siitä tuli, vaikka reuna hieman kärvähtikin toiselta puolelta.