Hiihtolomat on vietetty, koulu alkanut ja arki palasi taas ankeuttajan lailla imemään kaiken ilon ja onnellisuuden pois. Onneksi ystäväni ovat oivia ankeuttajien karkottajia, joten se siitä. Ihana ystäväni täytti vuosia, hän on meistä vanhin, vaikkei sitä kyllä hevillä uskoisi. Minä hiihdän nopeasti perässä, vajaa kaksi viikkoa niin minuakin voidaan virallisesti kutsua aikuiseksi nuoreksi.

Tuosta tulikin mieleeni, aikuistuminen. Yritän kynsin ja hampain saada itsestäni kaikki irti. Yritän saada itseäni kammen kanssa uusille urille, jotta saisin uutta sisältöä elämääni. Nyt tämä nurkassa nyhjääminen saa loppua, en halua elää enää sitä tylsää elämää, mitä olen saanut pitkään jo nakertaa. Uuden vuoden lupaukseni aion lunastaa, mutta sitä ei tehdä yhdessä yössä.

Uusi askel kohti omaa tyyliä. Se alkaa P-kirjaimella ja loppuu N:ään. Kyllä, päivän sana on punainen. Tukka helottaa tulipunaisena värjäyksen jäljiltä. En muistakaan, koska viimeksi omistin punaisen tukan. Persoonallisuus lähtee pienistä asioista liikkeelle. Äiti jo pelottelee sanomalla "mitähän se isä mahtaa tuosta sanoa?". Isä on nyt sellainen, ei ymmärrä hiustenvärjäämisen päälle, varsinkaan punaisen ja blondin päälle. Saanpahan makeat naurut kuunnellessani isäni voivotusta.

Ostokset. Kirpputorille on suuri hinku. Täytyy kurkata pussin pohjalle, josko sieltä muutama kolikko löytyisi toiselle annettavaksi. Löytyykö kirpputoreilta hyviä kenkiä? Hakusessa on nilkkurit tai sen tapaiset kengät. Yhdet korkokengät olen kirpparilta löytänyt, mutta pakko sanoa, etten kyllä ole aktiivisesti kenkiä katsellut. Jos joku osaa vinkata hyviä kirppareita Porista tai sen lähistöltä, olen siitä iloinen. :)